Finlands första helautomatiska cykelgarage i Vasa

Vasa stad valde Cyklos cykelgarage FLOW när de ville skapa Finlands första helautomatiska cykelgarage. Inspiration hämtades från ”Cykelstället” i Umeå, där också Cyklos var leverantör.

– Cykelgaraget främjar cykelmöjligheterna i Vasa, förbättrar stadsbilden och därmed också stadskärnans attraktionskraft, berättar Vasa stads projektingenjör Samuli Huusko i ett pressmeddelande.

Målet har varit en säker parkeringsmöjlighet för de som till exempel reser med tåg. Cykelgaraget har 156 cykelplatser, varav ena hälften är för vanliga cyklar och den andra hälften är för mountainbikes och fatbikes. Dessutom finns fyra platser för lastcyklar. Bokning av cykelplats sker via en mobilapp, där användaren även måste registrera sig med sina personuppgifter för ökad säkerhet och trygghet.

Cykelgaraget invigs i januari 2023.

 

Foto: Vasa stad / Ilari Rautiainen

Mer läsning på finska Yle.

Ta del av vår kunskap

Med över tjugo års erfarenhet, ständig produktutveckling och eftertanke finns mycket samlad kunskap som vi vill dela med oss av.

Till kunskapsbanken
Är du arkitekt?

Nu har vi skapat en yta där du som arkitekt kan ta del av nyttigt extramaterial - allt för att höja skissen, underlaget eller presentationen.

Till arkitektinloggningen