Digital broschyr

Ta del av hela Cyklos sortiment av cykelparkeringar i ett smidigt digitalt format. Klicka på länken eller bilden på broschyren. Den laddas ner till din dator, läsplatta eller mobil.

Arkitekttjänsten

Är du ute efter ritningar, AMA-texter, bruksanvisningar, aktuella priser eller bilder i högupplöst format? Skapa då ett konto i vår arkitekttjänst! Här finner du inte endast en massa nyttigt material som hjälper dig i planeringen, utan du får även direktsupport med ansvariga personer som konstruktörer m.fl. Arkitekttjänsten är helt utan kostnad.

Guider

På Cyklos vill vi göra livet så enkelt som möjligt för dig som kund, oavsett om du sitter på en kommun eller jobbar på en arkitektbyrå. Kanske sitter du med ett problem som mer har att göra med själva processen att inhandla eller beställa en cykelparkering än specifika frågor som rör produkten. Kanske fastnar du i frågeställningar kring finansiering och upphandling? För att underlätta för dig som beställare eller landskapsarkitekt har vi på Cyklos skapat olika guider och andra hjälpmedel som du kan ha nytta av. Vad är t.ex viktigast att tänka på vid planeringen av en cykelparkering, ett cykelgarage eller en cykelservicestation.

Certifieringar

Alla våra cykeltak och cykelgarage är CE-märkta enligt EN 1090-1:2009+A1:2011. Revision utförs av KIWA Inspecta.

EN 1090

Många av våra produkter är bedömt av SundaHus. Cykelstället DELTA har till exempel bedömningen A i SundaHus Miljödata, vilken är den bästa av SundaHus fem bedömningsklasser.

SundaHus logo portrait RGB

DELTA är även godkänt enligt Byggvarubedömningen®, en miljöcertifiering av byggvaror för hållbart och långsiktigt byggande.

byggvarubedömningen

Vanliga frågor

Vad innebär leveransvillkoret Fritt vårt lager?

Fritt vårt lager innebär att kunden betalar för kostnader kopplade till frakten så som transport och emballage.

Hur fungerar offertsystemet?

Den fungerar som ett vanligt e-handelssystem. Man lägger produkter i ”kundkorgen” och skickar iväg offertförfrågan när man är nöjd. Därefter återkommer vi med en offert på det som förfrågas till den angivna e-postadressen. Mer utförlig info om hur du ska gå tillväga finns på Offertsidan.

Hur lång är en standardcykel?

Räkna med ca 1850mm.

Vad betyder alla förkortningar och begrepp?

lm – löpmeter
pl – platser
enkelm – enkelmontage (ingång från en sida)
dubbelm – dubbelmontage (ingång från två sidor)
VFZ – varmförzinkad
PC – polycarbonat
RAL – RAL är ett färgsystem för att visa olika kulörer.
Ø – diameter
c/c – avståndet från centrumhål till centrumhål
sedum – latinskt namn för växternas fetknoppssläkte
sedumtak – tak med växtlighet av sedum

Vad är fördelen med varmförzinkning jämfört med andra rostskyddsmetoder?

Varmförzinkat stål är en mycket hållbar och i praktiken underhållsfri ytbehandling. Ett stark korossionskydd med lång livslängd jämförelsevis med andra ytbehandlingar. Mindre skador på varmförzinkning har också en självläkande effekt. Varmförzinkningen kan pulverlackeras i önskad färg.

Hur länge håller det varmförzinkade lagret?

Det varmförzinkade lagret är som standard 70 μm tjockt. Slitaget i Sverige är generellt 1,5 μm per år. Hållbarheten blir därmed ca 50 år. I vissa regioner så som Göteborgstrakten är slitaget större: omkring 3,5 μm per år. Hållbarheten blir då 20-25 år om man väljer att ha samma tjocklek på varmförzinkningen.

Hur stora är de prefabricerade fundamenten?

Stora fundament som används till förankring av cykeltak och väderskydd är 250mm djupa och väger ca 408 kg.
Små fundament som används till förankring av cykelställen DELTA och OMEGA är 90mm djupa och väger 70 kg.

Är de prefabricerade fundamenten förborrade?

Nej, för att underlätta vid montaget så borras och bultas cykelstället eller väderskyddet fast på plats.

Specifika cykelställsfrågor

Vilket cykelställ/pollare ska jag välja?

Valet av cykelställ beror både på behovet, förutsättningarna och smaken!
Så här brukar vi vägleda våra kunder:
DELTA – när du vill ha ramlås, möjlighet att vinkelställa om du har ont om plats eller vill montera i vägg. Ger ordning och reda på parkeringen. Vårt allra populäraste cykelställ!
BETA – cykelpollare, luftigt och samtidigt möjlighet att låsa fast både cykel och MC med extra låskätting.
OMEGA – cykelpollare, luftigt med stor ring att låsa fast cykeln i ramen och med låskätting som tillbehör.
LUX – när du vill ha en diskret design och möjlighet till belysning. Väljs ofta vid entréer, torg och gågator.
XERXES – när du vill få plats med många cyklar på liten yta. Stället väljs ofta i cykelförråd, men är även populärt ute.
ZETA – när du vill ha en tillfällig cykelparkering. Lätt att frakta och lagerföra. Vanlig vid t.ex. byggplatser och evenemang.
ROTOFLEX – när du har ont om golvyta i ditt cykelförråd och vill kunna hänga upp cyklar.

Vilka cykelställ är lämpliga i cykelförråd inomhus?

Ofta är det problem med utrymme och ordning i cykelförråd. Har man plats så rekommenderar vi DELTA i vägghängt utförande. DELTA ger både ordning, går att vinkelställa och uppskattas för sitt ramlås. Vill man få in fler cyklar är XERXES ett bra val och om golvytan är begränsad kan ROTOFLEX lösa förvaringsproblemen genom att cyklarna hängs upp!

Vad är skillnaden mellan cykelställ och cykelpollare?

Cykelpollaren är fristående medan stället har cykelplatser på rad. Cykelställ används ofta när cyklisten ska parkera en något längre tid, medan cykelpollare ofta används vid korttidsparkering.

Kan man få cykelstället/pollaren i olika färger?

Ja, det går att få i alla RAL-kulörer. Standardutförandet är i svart RAL 9005.

Hur gör man om man ska montera cykelställ i lutning?

En lutning på mer än 2,5% är inte att rekommendera för cykelställ som DELTA. På en tvåmeters-längd hamnar då stället som är längst ner i backen 5cm högre än stället som är högst upp i backen. Är lutningen större än 2,5% kan man använda sig av trappmetod och använda dubbla ytterstolpar istället för mittstolpar. Dvs man monterar DELTA i lutning så delar man upp längre ställ i kortare sektioner. På så sätt blir inte höjdskillnaden per ställ så stor.

Ett annat alternativ är att överväga att använda sig av en cykelpollare som BETA eller OMEGA istället?

Kan man kombinera enkelmontage och dubbelmontage i samma länga?

Ja det går, och det medför ingen extra kostnad.

Vilket c/c mått rekommenderas?

Det beror på typ av cykelställ, vilken plats och vilken standard som önskas. Alltifrån 400-700mm i c/c mått. Vid vinkelmontage kan man minska c/c måttet.

Specifika cykeltaksfrågor

Vilket väderskydd ska jag välja?

När cyklarna ska skyddas från snö och regn rekommenderas KAPPA om cyklarna ska köras in från ett håll och YPSILON om cyklarna kan köras in från två håll.
Vill du ha ett lite mer designat tak för t.ex. laddningsstationer för elbilar eller väntplatser bör du kolla in vårt tak LIGHT. Det går också att kombinera med solceller – SUNLIGHT!
Om du vill ha väggar på ditt väderskydd eller kanske kunna låsa hela utrymmet, är KEEP det bästa valet. Eller så låter man tycke och smak avgöra saken!

Används väderskydden bara till cykelparkeringar?

Nej! Våra väderskydd kan givetvis skydda även andra produkter så som barnvagnar eller MC. Taket LIGHT används till exempel till laddningsstationer för elbilar, över sittbänkar och väntplatser m.m.

Har Cyklos någon leverantör för SEDUM-tak?

Kontakta oss för mer info om lämplig leverantör i just din region.