Muuta matkustustottumuksia pyörätallin avulla – luo autoilulle haastaja

Jotta pyörätallin avulla voitaisiin muuttaa matkustustottumuksia, se on suunniteltava siten, että se houkuttelee käyttämään pyörää. Ja pyöräilijä on vaativa käyttäjä, jonka houkutteleminen ei ole helppoa.

Meistä kaikista voi tulla pyöräilijöitä. Se ei ole vaikeaa. Ei tarvitse kuin ottaa pyörä alle ja polkea. Aurinko paistaa. Pyörätie on puhdistettu ja hyvässä kunnossa. Ja kun olet pysäköinyt pyörän aivan sisäänkäynnin viereen, se on lähtiessä yhtä hyvässä kunnossa kuin jätettäessä. Ehjä ja puhdas. Arvasitkin varmaan, että tässä kuvauksessa on vain yksi ongelma: se ei pidä läheskään aina paikkaansa. Päinvastoin, pyöräily on melko haastavaa. Vastatuuli ylämäessä. Ketjut lähtevät paikoiltaan. (Puhumattakaan siitä kun rengas puhkeaa pahassa paikassa.) Ja kun pääset perille, on vaikeaa löytää turvallista pysäköintipaikkaa. Joten jätät pyöräsi nojaamaan seinää vasten ja toivot parasta. Lähtiessäsi saatat huomata, että joku on törmännyt siihen. Pahimmassa tapauksessa koko pyörää ei enää näy missään. Silloin herää ajatus: Onhan minulla auto, joten miksi en käyttäisi sitä?

Infrastruktuuria suunniteltaessa voidaan miettiä, kuinka vaikutetaan siihen, että auton käyttäminen ei tule edes mieleen. Silloin voidaan ajatella, mitä asioita pyöräilijät todella arvostavat. Leveitä ja hienoja pyöräteitä? Tietenkin, mutta eikö pyörän pysäköinti ole yhtä tärkeää? Nykyaikaisilla sähköpyörillä, joissa on iskunvaimentimet ja leveät renkaat, se en ehkä jopa tärkeämpää kuin pyöräteiden laatu.

Jos halutaan motivoida pyöräilemään enemmän, pyörätalli on hyvä ja kustannustehokas ratkaisu. Pyörätalli kannattaa kuitenkin suunnitella oikein, jotta pyöräilystä tulee houkutteleva vaihtoehto autoilulle. Cykloksella on kokemusta monista hankkeista ja uskomme tietävämme, mitä pyöräilijät haluavat.

Älä missaa mahdollisuutta uppoutua tähän! Nyt, 10.6.2022, Cyklos järjestää webinaarin, jossa tarkastellaan pyöräilijän näkökulmaa. Kuinka ajatella autoilun haastajan luomista? Vastaamme siihen. Webinaarin aikana arvomme myös Hövdingin pyöräilykypärän! 

Voit myös ladata pyörätallioppaamme tai ottaa yhteyttä, niin kerromme lisää. 

Käy katsomassa meidän tietopankkiamme

Yli kahdenkymmenen vuoden kokemus, jatkuva tuotekehitys ja kiinnostuneisuus alalta. Meiltä löytyy paljon tietoa jota haluamme jakaa teidän kanssanne.

Suunnitteluapuun
Oletko arkkitehti/suunnittelija?

Olemme luoneet alustan, jossa sinä suunnittelijana voit ottaa käyttöön lisämateriaalia tukemaan suunnittelun alkutyötä ja piirustuksia. Tarjolla myös paljon lisätietoa.

Arkkitehtipalveluun