Cykelgarage för offentlig utemiljö

Varför ska du välja ett cykelgarage av hög kvalité? Och hur går det till att sätta upp ett cykelgarage? Det berättar vi om i den här filmen!

Cykelgarage för offentlig utemiljö är Cyklos specialitet. Vi har velat skapa det mest optimala cykelgaraget för kommunen, arkitekten och cyklisten. Därför har vi fokuserat på trygga, säkra och anpassningsbara cykelgarage som håller riktigt länge.

Webinar om cykelgarage. Vinn en cykelhjälm från Hövding!

Missa inte vårt webinar om cykelgarage vid tågstationer/resecentrum den 9 november 2021! Vi lottar ut en cykelhjälm från Hövding!

Läs om lyckade projekt med cykelgarage

Cykelgarage nära målpunkten utanför Mariefred

Strängnäs kommun ville skapa optimala förutsättningar för innevånarna att ta cykeln i stället för bilen till tågstationen i Mariefred. Valet föll på ett FLOW cykelgarage.

– Genom att erbjuda möjlighet att på ett tryggt och säkert sätt förvara sin cykel hoppas vi att fler väljer att cykla istället för att åka bil. Garaget blir tillgängligt dygnet runt för dem som tecknat månadsabonnemang, säger Anders Ekman, stadsmiljöchef.

Förutom cykelgaraget har kommunen också monterat förstärkt belysning och kameraövervakning för att öka tryggheten kring stationsområdet.

En pappa parkerar sin lastcykel vid en cykelparkering
Ett säkert cykelgarage med säkerhetsglas och accessystem
Cykelgarage video
Cyklist som använder 2-våningsställ i ett cykelgarage

Cykelgarage vid Kalmar centralstation

Alldeles invid Kalmar centralstation valde kommunen att placera ett FLOW cykelgarage. Målet var att skapa maximal flexibilitet för alla de som pendlar till och från orten. Säkerhet för både cykel och cyklist var också en viktig faktor. Garaget har automatiska skjutdörrar, accessystem med månadsabonnemang, stark innerbelysning och stora glaspartier. För att maximera antalet cykelplatser valde man 2-våningsstället OPTIMA.

Uppvärmt cykelgarage FLOW i unik cykelhub i Umeå

Umeå kommun valde Cyklos som leverantör till deras största satsning på cykelparkering hittills. Utgångspunkten var att förändra människors resvanor och skapa en knutpunkt för cyklister. ”Cykelstället” ligger i korsningen Kungsgatan och Västra Esplanaden mitt i Umeå. Här kan man hyra plats i ett låst och uppvärmt cykelgaragetvätta, pumpa och reparera sin cykel, fylla på sin vattenflaska, parkera sin cykel, lådcykel eller cykelkärra och hyra ellådcyklar.

– Jag är gravt avundsjuk, vi skulle ha ett sådant här ställe hemma i Sundsvall också. Att kunna låsa in sin cykel är fantastiskt! Vi som är cyklister kan inte bara ställa våra cyklar inne i stan hur som helst, men här kan man låsa in den och ta en after bike inne på stan. Och det är ju perfekt att kunna hyra en elcykel här! säger Annika Wadeluis i en intervju för Västerbottenkuriren.

Cykelgarage FLOW med parkerade ellådcyklar
Cykelgarage FLOW från Cyklos