Cykeltak av högsta kvalité från Cyklos
Cykeltak som är mycket robust
Hållbart cykeltak utanför Örebros centralstation

Första cykeltaket vi skapade för 27 år sedan används fortfarande!

Cykeltaket du ser på bilderna har stort nostalgivärde för oss på Cyklos. Det är nämligen vår första order någonsin, vår allra första produkt som vi skapade. Året var 1994. Beställare var Örebros kommun, och platsen där cykeltaket skulle uppföras var Örebro centralstation. Det var många sena kvällar och mycket tankeverksamhet, men fram växte en stark vision, som lever inom oss än i dag: att skapa marknadens absolut mest kvalitativa cykeltak! Både form och funktion måste hålla länge, riktigt länge. Både för plånbokens och miljöns skull.

Cykeltaket vid Örebro centralstation står kvar än idag, 27 år senare. Och används dagligen av hundratals cyklister.

Det har stärkt oss i vår övertygelse om att vi är på rätt väg med våra produkter. Vi har nått många insikter i studiet av vår första produkt, där den allra viktigaste är valet av material. Vi har valt stål som huvudkomponent. Stål inte bara tål stor åverkan, utan bibehåller också sin form år efter år. Det är cykeltaket vid Örebro centralstation ett bevis för.

Våra nuvarande cykeltak, som exempelvis KAPPAYPSILON och vårt senaste tillskott LIGHT bygger på samma princip.

Ta del av vår kunskap

Med över tjugo års erfarenhet, ständig produktutveckling och eftertanke finns mycket samlad kunskap som vi vill dela med oss av.

Till kunskapsbanken
Är du arkitekt?

Nu har vi skapat en yta där du som arkitekt kan ta del av nyttigt extramaterial - allt för att höja skissen, underlaget eller presentationen.

Till arkitektinloggningen