Sykkelhotell med innertak
Sykkelparkering vid togstasjon

Endre reisevaner med et sykkelhotell – skap en bildreper

For at et sykkelhotell skal lykkes med å endre folks reisevaner, må det utformes på en måte som stimulerer til bruk. Og det er én kompleks gruppe sykkelhotellet bør tiltrekke seg: syklistene.

 

Vi kan alle bli syklister. Det er ikke vanskelig. Bare sett deg på sykkelen og trill rundt en stund. Sola skinner. Sykkelstien er feid og fin. Og når du parkerer sykkelen, rett ved inngangen, finner du den akkurat som du forlot den. Hel og ren. Som du sikkert har gjettet, er det bare ett problem med dette bildet: det er nesten aldri sant. Tvert imot, sykling er ganske utfordrende. Det blåser motvind i oppoverbakken. Kjedet hopper av. (For ikke å snakke om når den fatale punkteringen skjer.) Og når du kommer frem, er det vanskelig å finne en sikker parkeringsplass for den verdifulle sykkelen din. Så du lener den mot en vegg og håper på det beste. Når du går tilbake, har noen i beste fall bare kommet borti den. I verste fall møtes du av en tom vegg. Og nå kommer tanken: Jeg har en bil, hvorfor ikke bruke den?

 

Hvis du jobber med infrastruktur, hvordan kan du da forhindre at ideen om å ta bilen aldri oppstår? Her kan du tenke på hva en syklist virkelig setter pris på. Brede og fine sykkelveier? Ja, men er ikke tiden den står parkert, og hvordan opplevelsen er på sykkelparkeringsplassen, en minst like stor faktor? Med dagens elsykler, støtdemping og brede dekk, kanskje enda viktigere enn sykkelveiens beskaffenhet.

 

Ønsker du å stimulere til mer sykling er et sykkelhotell en veldig god og kostnadseffektiv løsning. Men det er viktig å designe sykkelhotellet på riktig måte slik at den blir en bildreper. Hos Cyklos har vi erfaring med mange ulike prosjekter, og overmodig nok så anser vi at vi forstår hvordan syklister tenker.

 

Ikke gå glipp av sjansen til å lære deg mere om dette! Nå på fredag , 10 juni 2022, arrangerer Cyklos et webinar hvor vi utgår fra syklistens perspektiv. Hvordan skal man tenke for å skape en bildreper? Det vil vi svare på. Vi kommer også til å lodde ut en sykkelhjelm fra Hövding i løpet av webinaret. Ikke gå glipp av det!

Du kan også laste ned vår sykkelhusguide eller ringe oss, så forteller vi deg mer.

Dra nytte av vår kunnskap

Med over tjue års erfaring, kontinuerlig produktutvikling og evaluering har vi mye kunnskap som vi gjerne deler.

Til kunnskapsbanken
Er du arkitekt?

Vi har nå laget et grensesnitt der du som arkitekt får tilgang til nyttig ekstramateriale – alt for å løfte skissen, underlaget eller presentasjonen.

Til arkitektinnloggingen